13 Şubat 2012 Pazartesi

Bir Banka Hesabının Neshi 2

Daha önce bir banka hesabı kapatma maceramı hikaye, ders ve hatıra olsun diye anlatmıştım. Banka hesabı kapatmak konusuna halkımızın inanılmaz teveccühünü gördüm. Benim o kadar önemsediğim şeylerin yüzüne bakılmazken hiç önemsemediğim şeylerin rağbet görmesi beni şaşırtıyor doğrusu.

Her neyse, bankalardan ağzı yananların veya onlardan bıkanların sayısının az olmadığını tahmin edip, işi gücü olan insana daha önce uzun uzun yazmış olduğum hikayenin tamamını okutmak zorunda bırakmadan onların ihtiyaç duyulan bilgiyi kolayca bulabilmeleri ve işlerini halledebilmeleri için bir banka hesabının nasıl kapatılacağını özet olarak yazayım dedim.

Garanti Bankası Hesabının Kapatılması
Garanti Bankası'ndan hesap kapatmak için öncelikle hesabı açtırdığınız şubeye gitmeniz tavsiye edilir. Herhangi bir şubenin yapabileceği yine ilgili şubeye dilekçe yazmak olacaktır. Dilekçeniz ulaşırsa hesabınız bir hafta içinde kapatılır; ulaşmazsa hesap yine kalır.

İlgili şubeye gittiniz, müşteri temsilcisi için aldığınız sıra yarım saat sonra geldi ve hesabınızı orada kapattırdınız diyelim. Hemen oracıkta telefon numaranızı da sildirmeniz tavsiye edilir. Yoksa cep telefonunuza ayda bir kampanya mesajı (onlar bilgilendirme mesajı diyor) gelecektir. Tabi telefon numaranızı sildirmek de yetmeyecektir; bir de bu bankadan hiçbir şekilde cep telefonu mesajı istemediğinize dair kayıt oluşturmasını da müşteri temsilcisinden isteyin.

Yapı Kredi Bankası Hesabının Kapatılması
Yapı Kredi Bankası'ndan hesap kapatmak Garanti Bankası'nınkinden daha kolay. Herhangi bir şubeden oracıkta kapattırabilirsiniz. Üstelik müşteri temsilcisi için beklemeye de gerek yok, hesap kapatma vezneden de halledilebiliyor.

İşinizin aksamaması için öncelikle hesabınızda birkaç kuruş olmadığına emin olun. Eğer hesabınızda 0,01 kuruşunuz varsa vezneden bunu 10 liraya tamamlatmalı ve bankamatikten hesabınızı boşaltmalısınız.

Hesabınızı kapattıktan sonra telefon numarası kaydınızı sildirmeyi de unutmayın çünkü Yapı Kredi Bankası ortalama ayda bir cep telefonu mesajı gönderiyor. Ancak bu iş biraz uzun sürebilir.

Kampanya mesajlarını engelleme işini müşteri temsilcileri yapamıyor. Bunun için 444lü numarayı aramalısınız. Bedava dakikalarınızı tüketmeyin, bankadaki telefonu kullanın. Yapacağınız işleme göre hangi tuşlara basmanız gerektiğini söyleyen telesekreteri dinlemek istemiyorsanız, telefon numarası kaydınızın silinmesi için sırasıyla hangi tuşlara basmanız gerektiğini oradaki müşteri temsilcilerinden birine sormuş olmanız faydanıza olacaktır.

Telefonda sizden müşteri numarası gibi bir şey istenirse biraz bekleyin, * ve # gibi tuşlarla falan oynayın. Bir süre sonra bu adımı geçeceksiniz. Sonunda telesekreter sizi uygun bir operatöre bağlayacaktır. Eğer işinizi öğle molasından önce halletmeye çalışıyorsanız kulağınızda telefon, 30-45 dakika ağaç olabilirsiniz. Öğle molasından sonraki bir vakit seçmeniz önerilir.

Halk Bank Hesabının Kapatılması
Beş yıldır kullanmadığınız hesabınız kapatılır. Hemen kapatma sürecinin nasıl işlediğini ise bilmiyorum. Rahatsız edici cep telefonu mesajları göndermiyor zaten.

Hiç yorum yok: