26 Ekim 2015 Pazartesi

Nevbahar Emlak Takip Programı

Nice zamandır oturuyordun zaten
pürsükut.

Hele anlat, hangi ara dantellerle,
ananın çanak-çömleği...
...bu kadar mühim şeyler oldu?

Genç bir Hobbit vardı hatırladığım,
sürekli Elflerin peşinde ormana kaçan.

Geç vakte kadar dışarda dolanır,
gece dönerdi eve...

...elinde değneğiyle
üstü başı çamur çaylak.

Shire hudutlarından ötesine
öyle merak dolu bir Hobbitti ki...

...hiçbir şey tatmin etmezdi onu,
o meraktan gayri.

Kitaplarından ibaret değil dünya
ya da haritalarından.

— The Hobbit (2012) filmindeki gri sakallı adam
Filmlerden hakikat devşirmenin çok zor olduğunu düşünenlerdenim. Bir film eğiticiyse sıkıcıdır, izlenmesi zordur. Eğlenceli bir film ise hakikatten uzaktır veya nefsi okşayan zehirli helvalar sunar. Elbette bu kuralın istisnaları vardır ama bu istisnaları aramak başlı başına bir iştir. Filmlerdeki hakikat ve eğlence hakkındaki düşüncem işte böyledir.

Geçenlerde izlediğim bir film hakikatten uzak olsa da bir karesi beni derin düşüncelere sevkettti. Hatta bu film karesindeki sözlerin bir kelimesini bile hatırlayamadığım zaman bile bu sözlerin bende uyandırdığı o his ve düşünceler kaldı. Belki o düşünceleri toplayıp yazabilirim diye bu yazıyı yazmaya başladım. Ama yazarken düşündüm ki düşündüklerimi yazsam halimden şikayet eder gibi ve geçmişe hasret eder gibi olacak. Vazgeçtim yazmaktan.

Birkaç gün önce biri beni yıllar önce bıraktığım bir izden bulup mail atmış. İnternetin kıytı köşelerinde demo olarak yayınladığım Emlak Takip Programı'nın tam sürümünü soruyordu. Artık programcılık da yapmıyorum. Ama demo kısıtlamasını kaldırmak için kaynak kodlarını açıp baktım. Ne kod yazmışım diye gençliğime imrendim. Çok oyalanmadan programı güncellemeye çalıştım. Felsefi düşüncelerimi içime saklayarak emlak takip programını kısıtlamasız olarak kullanıcılarının istifadesine sunuyorum. Bana dua edin.

Nevbahar Emlak Takip Programı
(indirmek için tıklayın)

Çalıştırmak için .NET Framework 2.0 gereklidir.

Açıklamalar
Nevbahar Emlak Takip Programı, emlak ve kişi kayıtlarını tutabileceğiniz küçük, hızlı ve naif bir programdır. Şu an sözleşme oluşturma ve emlak fotoğrafı koyma gibi cafcaflı özellikleri yok. 1 MB boyutundaki bu programı USB belleğinizde taşıyıp gerektiğinde emlak ve kişi bilgileri ekleyebilir, gerektiğinde de belirlediğiniz şartlara uyan emlak kayıtlarını listeleyebilirsiniz. Tasarımın mümkün olduğunca sade olması olması amaçlanmıştır. Kişi veya emlak seçmek ve bilgilerini güncellemek için düğmeler yerine listelere çift tıklama özelliği tercih edilmiştir.

Nevbahar Emlak Takip Programı Penceresi

Emlak bilgilerini doldururken semt ve mahalle gibi listelerden seçeceğiniz özellikleri, ihtiyaç duyduğunuz anda ayarlar penceresine ulaşarak ekleyebilirsiniz.


Nevbahar Emlak Takip Programı Özellikleri:
  • Basit arayüz ve küçük boyutuyla hızlı çalışabilme.
  • Emlak ve kişi listeleyebilme.
  • Emlak ve kişi kaydedebilme, güncelleyebilme, silebilme.
  • Emlak eklerken kişi ve ayar seçebilme, o anda yeni kişi ve ayar ekleyebilme, yeni kişi ve ayar değişikliklerini anında görebilme.
  • Şartlara göre emlak arayabilme.
  • Listelerde çift tıklama özelliği ile kolay kullanım.
  • Silinen kişinin emlak kayıtlarını da bulup silebilme.
  • SQLite veritabanı kullanma.
Nevbahar Emlak Takip Programını indirmek için tıklayın.